OVER

DE MICROCLUB

Voor veel mensen is dertig worden een ‘ding’. We trouwen, scheiden, kopen huizen en krijgen kinderen. En er wordt minder uit gegaan.

Dit gebeurt niet van de ene op andere dag, maar op een bepaald moment ga je uit eten in de stad en waar je tien jaar geleden tot middernacht de kroeg in dook om vervolgens in een club de hele nacht door te gaan, krijg je nu steeds vaker de behoefte om iedereen een knuffel te geven, thuis nog een afzakkertje te nemen en op tijd je bed in te duiken. Maar wat je eigenlijk het liefste wilt is meteen doorgaan naar de dansvloer! Gewoon een paar uurtjes de week van je af dansen. Geen standaard vrijdagmiddagborrel, wel een clubavond om helemaal in op te gaan. En dan rond een uurtje of 0.30u weer naar huis, zodat je nog wat aan je weekend hebt. Goed idee, maar waar?

Toen ik dit aan mijn vriendin vertelde, wees ze me op het fenomeen ‘microclubben’, oftewel dansen op de vroege avond, dat aan een opmars bezig was in steden als New York, Londen en Berlijn. Het was me al snel duidelijk dat ik zelf iets met dit concept moest doen. Dus zette ik in 2018 mijn persoonlijke versie van het concept op papier, bedacht een naam en benaderde club BASIS in Utrecht en voor ik het wist stonden we om 20.00u te dansen bij de eerste editie van De Microclub. Inmiddels hebben we edities in het hele land.

Ik hoop met De Microclub een plek gecreëerd te hebben waar we met z’n allen (op funky house en opzwepende techno) alles van ons af kunnen dansen om met nieuwe energie en een grote glimlach het weekend in te gaan!

Oh, en omdat er ook mensen zijn van onder de dertig die lekker op tijd willen dansen, is De Microclub 23+.

Melvin Bruhn
Oprichter De Microclub